Leren, ontdekken door te doen!

W & t onderwijs door 21ToolKit

Wetenschap & techniek onderwijs is voor veel scholen nog steeds lastig om in te vullen. Vaak is er geen of te weinig kennis aanwezig, zijn de juiste materialen niet voor handen of is er, door het lerarentekort, simpelweg geen tijd voor. 21ToolKit kan scholen hierbij ontzorgen.

Workshops

21ToolKit verzorgt al geruime tijd diverse wetenschap & techniek workshops op scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Deze workshops zijn altijd hands-on, spreken de creativiteit en het probleemoplossend vermogen aan en maken vaak gebruik van (nieuwe) technologie. Wij verzorgen workshops op structurele basis, eenmalige workshops of in de vorm van een projectweek. Bij 21ToolKit zijn alle kennis en materialen aanwezig om de workshops in te vullen. Wij maken hierbij graag gebruik van materialen die de leerlingen uitdagen om te experimenteren en spelenderwijs te ontdekken. 

Nieuwsgierig geworden? Kijk hieronder naar een aantal voorbeelden uit de praktijk.

W & T projectweek MLF

Voor het Montessoris Lyceum Flevoland heeft 21ToolKit al diverse projectweken mogen organiseren. Leerlingen uit de onderbouw hebben inmiddels al eens een robothand gebouwd die ze konden besturen met een handschoen en de bewegingen van haaien bestudeerd en gereconstrueerd met behulp van een Arduino en Excel. Door deze workshops hebben leerlingen op een speelse manier kennis kunnen maken met wetenschap & techniek, programmeren en meer geleerd over de bewegingen van een haai en de menselijke hand.

Structureel op OBS de Ster

Op OBS de Ster in Amsterdam ZO verzorgt 21ToolKit al ruim anderhalf jaar wetenschap & techniek lessen op structurele basis. Leerlingen van groep 3 t/m 8 krijgen elke week anderhalf uur W & T les. Zij hebben o.a. alles geleerd over de waterkringloop, elektrische circuits en zelf een app bedacht en ontwikkeld. De lessen voldoen aan de Tule leerdoelen en volgen veelvuldig de principes van Onderzoekend en Ontwerpend Leren. De leerdoelen krijgen ook een plek in de verslagen van de leerlingen.