LEGO® SERIOUS PLAY ®

LEGO® SERIOUS PLAY® is een door LEGO ontwikkelde methodiek om lastige vraagstukken op het gebied van identiteit, strategie en innovatie te tackelen. Uiteraard gebruik makend van de bekende LEGO materialen. Wereldwijd wordt het door diverse toonaangevende organisaties gebruikt; KLM, BNP Paribas, Shell, de Belastingdienst en vele anderen. Zij zetten het onder andere in voor concrete issues en vraagstukken uit de praktijk op het gebied van samenwerking, strategie, innovatie, leiderschap of identiteit.

De kracht van LEGO® SERIOUS PLAY® zit met name in:

  • Het feit dat deelnemers hun eigen visie op het vraagstuk kunnen geven in beelden en geluid;
  • Het de verbeeldingskracht en creativiteit stimuleert;
  • Het een methode is die niemand buiten sluit. Iedereen heeft een bijdrage te leveren;
  • De LEGO blokjes die als gezamenlijke taal fungeren.

Workshops gebruikmakend van de methode en materialen van LEGO® SERIOUS PLAY® staan garant voor heldere nieuwe inzichten, oplossingen die een groter draagvlak hebben en een hoog fun gehalte. 

LSP bij 21ToolKit

Bij 21ToolKit zetten we LEGO SERIOUS PLAY® in voor sessies voor onze projecten. Het is een uitstekende methode om een heldere visie te ontwikkelen en diverse ideeeë snel inzichtelijk te maken. Ook hebben wij voor diverse partijen sessies met LEGO SERIOUS PLAY® bedacht en gefaciliteerd op het gebied van teamontwikkeling, strategie en innovatie. Onder andere voor Independer, Prorail en diverse onderwijsinstanties.

Bij 21ToolKit werken we uitsluitende met gecertificeerde LEGO SERIOUS PLAY® facilitators.