Augmented Reality is het toevoegen

van een digitaal beeld aan de werkelijkheid. 

Dit kun je doen met behulp van een smartphone of tablet. De camera registreert de werkelijkheid en met een speciale augmented reality app voeg je de digitale laag toe.

Augmented reality toepassingen

De mogelijkheden van augmented reality zijn eindeloos. Je kunt hierbij denken aan augmented reality  toepassingen voor onderwijs, augmented reality toepassingen voor marketing of augmented reality toepassingen voor het trainen van medewerkers. Het voordeel van augmented reality is dat u geen speciale, dure, apparatuur nodig heeft. De augmented reality oplossingen van 21ToolKit werken op alle moderne smartphones en tablets.

Augmented reality vs virtual reality

Vaak worden virtual reality en augmented reality door elkaar gebruikt. Er zit echter een groot verschil tussen deze twee. Dit leggen we hieronder kort uit.

Virtual reality

Eigenlijk wordt het verschil tussen virtual reality en augmented reality al uitgelegd in de naam. Bij virtual reality draait het om een virtuele realiteit. Virtual reality zorgt dus voor een andere realiteit waarin je helemaal ondergedompeld wordt. Virtual reality beleef je dan ook met behulp van een virtual reality bril.

Augmented reality

Augmented reality draait om een toegevoegde realiteit. Deze realiteit is dus toegevoegd aan de echte wereld. Bij augmented reality draait het dus om het toevoegen van een digitale laag, die je met behulp van een smartphone of tablet kunt zien, aan de omgeving waar je je bevind.